PDA

Arată Versiune Întreagă : reducere consum



carpo
17-06-2011, 11:41
Acum un an am avut un Audi A6 1.9 Tdi, an 2002 131cp, care avea montat in mufa senzorului de temperatura apa...o cutiuta (inlocuia senzorul). La scanarea cu Vag-ul temperatura apei era afisata ca avind 108 sau 110grade(nu mai stiu sigur). Facind masinii o revizie capitala, am decis sa renunt la acea cutiuta, lucru care a durat pina la venirea frigului. Odata cu apropierea iernii a inceput sa creasca consumul, si mi-am zis ca daca va ajunge la 10% pe oras am s-o montez la loc. Nu am mai asteptat sa ajunga la 10%, ci la 9,9%.... cert e ca dupa montarea ei nu am vazut consum mi mare de 7,8%-8% ...in oras... iarna....(si, a fost iarna 2009-2010). Din curiozitate am desfacut cutiuta sa vad ce e inauntru...si...surpriza....o rezistenta...(cred ca nu costa mai mult de 50bani). O sa atasez poze, iar profesionistii sa ne spuna daca ne stricam masinile montind pe passaturile noastre. Eu chiar am de gind sa o montez...(1,5litri % economie.....la 25000km/an=375litri x 5.3ron/litru = 2000lei, adica o reparatie capitala cu doar 50 de bani):hey:

teoX
17-06-2011, 11:53
Senzorul de temperatura a apei este in fapt o rezistenta a carei valoarea variaza in functie de temperatura (termistor).
Rezistenta respectiva in fapt "minte" calculatorul masinii ca motorul este in permaneta cald.
Ca si valoare cred ca se situeaza undeva intre 200-300 ohmi.

carpo
17-06-2011, 14:25
am fost la un magazin de piese electronice, si conform culorilor de pe rezistenta, are 150 ohmi....masurata(la borne) are 146,7 ohmi.
Uite poze....

sportline
17-06-2011, 15:21
Suna bine, insa cum merge motorul pana se incalzeste ?

X e r o x u
17-06-2011, 17:06
Discutia se poate continua aici:
[Only registered and activated users can see links]

Este aceiasi... chestie, in plus aci sunt intrebari si raspunsuri de tot felul

carpo
17-06-2011, 17:32
am citit thread-ul respectiv, dar acolo este vorba de powerbox, chipuri....cai in plus....turbine inrosite, pe cind aici e vorba de o rezistenta in locul senzorului de temperatura....lucru care nu are de-a face cu powerbox. Daca organizarea forumului crede ca nu aici trebuie discutata problema asta, rog sa mute thread-ul acolo unde trebuie

Clasic
23-06-2011, 16:43
Salut,

M-ar interesa un asa experiment. Poti fi un pic mai explicit, si anume, intre care pini ai mufei se monteaza rezistenta, asta in cazul in care mufa are mai mult de 2 fire? ............si referitor la intrebarea adresata de sportline......cum se manifesta pana cand se incalzeste motorul?

vicius_the_one
23-06-2011, 16:54
e aceeasi tiganie ca powerboxul. Fugiti de ea.

Clasic
23-06-2011, 17:07
Pai, powerbox-ul iti da putere, cai in plus, pe cand aceasta rezistenta iti micsoreaza consumul......din cele spuse de carpo......... numai daca nu dauneaza grav sanatatii motorului as fi dispus sa incerc......

vicius_the_one
23-06-2011, 18:15
si reduce puterea

Adrian80
23-06-2011, 18:18
Deci, dauneaza sau nu motorului faptul ca e mintit pe fata?

vicius_the_one
23-06-2011, 19:34
iarna sigur ii dauneaza la pornire unde e pacalit.

carpo
26-06-2011, 09:57
Suna bine, insa cum merge motorul pana se incalzeste ?

eu nu am observat vreo diferenta la functionare, dar...da un pic de fum...

carpo
26-06-2011, 10:04
Salut,

M-ar interesa un asa experiment. Poti fi un pic mai explicit, si anume, intre care pini ai mufei se monteaza rezistenta, asta in cazul in care mufa are mai mult de 2 fire? ............si referitor la intrebarea adresata de sportline......cum se manifesta pana cand se incalzeste motorul?
senzorul de temperatura la passat 1.9, la fel ca la audi 1.9 are mufa cu 2 fire...deci e simplu. La motoarele de 2.5 are 4 fire: 2 pentru ceas, iar celelalte nu stiu.
Cit priveste comportamentul motorului...functioneaza perfect, dar scoate un pic de fum...si am folosit treaba asta iarna cind se incalzeste mai greu.

Adrian80
26-06-2011, 11:05
Fumul nu inseamna motorina nearsa?

f l o r i n
26-06-2011, 15:34
Ba da - pai pe asta se bazeaza powerbox-ul. Pacaleste motorul sa injecteze mai multa motorina decat ii trebuie. Normal ca parte din ea, ramane nearsa. Folosirea animalica a pedalei de acceleratie, la o masina cu powerbox, poate duce pana la topirea pistoanelor.....

Adrian80
26-06-2011, 19:45
Si daca ramane motorina nearsa, nu e consumul mai mare?

Alex-F1
26-06-2011, 21:39
E pacalit doar BC-ul, caci in realitate nu scade consumul, dar in rest rezistenta aia isi face treaba, adica creste bine puterea....folosita rational, fara curse si liniute zilnice, nu se intampla nimic cu motorul.....io am avut si a fost totul ok, acum e la colegul doctor_tz si e ok totul si la el....inca.... :grin:

f l o r i n
26-06-2011, 22:04
Creste puterea motorului, asa cum te tine in forma Redbull....sau chiar mai rau. Nu reduce consumul....ca nu are cum.

teoX
27-06-2011, 08:39
Din cite stiu, cind e motorul rece amestecul e mai bogat pentru a compensa fortele de frecare mai mari.
La cald, amestecul e mai sarac. Micsorarea consumului ar veni de aici.

Cel putin in teorie, pe timpul verii, n-ar fi mare lucru, dar iarna e posibil sa se simta lipsa de putere si sa dea "in nas".
Ar fi exact aceleasi simptome cu a unui G62 decalibrat, in cazul in care are rezistenta la rece mai mica decit cea normala.

Alex-F1
27-06-2011, 21:50
Nu se simte nicio lipsa de putere iarna si nici nu da in nas....io am avut si vara si iarna si a mers stas tot timpul....

teoX
28-06-2011, 08:12
@Alex
M-am referit la rezistenta pusa in loc de sonda de temperatura (G62).

carpo
28-06-2011, 09:01
fratilor....masina nu da in nas, nu intrerupe, nu-i creste puterea, cum de altfel nu-i scade. Pe timp friguros in primele minute dupa pornire avem un consum de 20-30% pina creste putin temperatura motorului. Rezistenta respectiva nu face altceva decit sa elimine consumul asta de plecare. Cit priveste fumul....orice diesel da fum, care nu inseamna "motorina nearsa", ci motorina arsa incomplet. Fumul de care va spuneam e sesizat la prima pornire dimineata.....dupa aia....pa..nu mai da nimic.
La mine, care pornesc masina si de 20 de ori pe zi, se simte la consm, lucru greu sesizat la careva care o porneste dimineata cind merge la serviciu, si seara cind vine acasa.

Alex-F1
29-06-2011, 09:58
@Alex
M-am referit la rezistenta pusa in loc de sonda de temperatura (G62).

Ok, am inteles....io ziceam de powerbox.... :grin: Si inca ceva ciudat cu boxu: inainte de-al monta, la cox mai tare (spre maxim), aveam si io ceva fum negru dupa mine, ca tot dizelaru.....dupa montarea boxului, nici gram de fum, puteam sa stau cu pedala la podea oricat, fumul zero, zici ca eram benzinar!!!!

f l o r i n
29-06-2011, 11:36
da...era drac powerbox-ul ala,,,,nici nu consuma, nici fum, mergea mai bine decat inainte,,,,,,:limba:

Alex-F1
29-06-2011, 12:37
Frate nu stiu cum era, nu l-am desfacut, sa vad ce e inauntru, acum e la colegul doctor_tz, dar asta am constatat io si inca am si martori destui....

Adrian80
29-06-2011, 17:23
Cu Powerbox-ul ala se pierde garantia la masina?
Ca daca are doar efecte pozitive, atunci imi pun si eu.

vicius_the_one
29-06-2011, 17:36
nu ai ce garantie sa pierzi daca il scoti de fiecare data cand te duci la reprezentanta. ia o rezistenta de 150 ohmi si infige-o in mufa sezorului. e acelasi lucru.

carpo
05-11-2011, 14:23
cred ca a venit timpul pentru cutiuta minune....dar nu stiu care e senzorul de temperatura apa. E unul in spatele chiuloasei mai in stinga, dar ala e?Am citit ca ar fi 2 senzori G2 si G62....care e rolul fiecaruia? am dat pe net si....g2 e identic cu g62, adica asta:6252
acum trebuie sa-mi aduc aminte in care din cei 4 pini trebuie sa o leg. Am facut asta si la Allroad...ala avea tot asa, un senzor cu 4 pini. La A6 era mai simplu.

sorinelil
05-11-2011, 14:46
G2 e acelasi cu g62, si se afla sub pompa tandem! uite poza(e preluata de la florin) Sa ne dai de veste si noua unde infigi rezistenta! si o poza daca poti! bafta

carpo
05-11-2011, 15:15
da....de ala vorbeam...sigur nu mai altul? Ca miine m-as ocupa de montat...

sorinelil
05-11-2011, 16:58
g2/62 este senzorul de temperatura apa....

doktor_tz
05-11-2011, 17:19
...

Alex-F1
06-11-2011, 04:12
Da chiar, ce treaba are "cutiuta minune" cu senzorul de temperatura apa???!!! :huh:

sorinelil
06-11-2011, 13:33
cutiuta minunata se monteaza pe senzorul de temperatura motorina g81 din cate stiam eu!.....

f l o r i n
06-11-2011, 23:08
Exact - pe senzorul de temperatura al motorinei, nu pe G62

carpo
09-11-2011, 21:52
asta e alta cutie....stie sa inoate..ii place apa..G62

sorinelil
09-11-2011, 23:03
nu inteleg ce ar pacalii? ca apa odata si odata tot ajunge la 90.....deci pui o rezistenta de 150 ohmi pe g62? dar nu inteleg de ce ar consuma mai putin!

vicius_the_one
09-11-2011, 23:32
INdica o temperatura mai mare a motorului si normal ca pisha mai putin ...din ECU. Eu am avut problema cu o songa Febi neoriginala...consum mic dar nu pornea la rece masina. Acum cu un OEm porneste la sfert si consum ceva mai mare. Lasati prostiile. Cautati sa aveti altele in parametri...nu trisati aiurea

teoX
10-11-2011, 12:16
150 de ohmi e mult prea putin.
Personal, daca as face o asemnea "minune" as folosi o rezistenta de cam 820 de ohmi. ( 820ohmi e valoarea care se fabrica in mod curent intre 680 si 1Kohm)
Rezistenta respectiva pacaleste ECU ca motorul e mai cald. In tabelele din atasament gasiti ce si cum ar face acea rezistenta.
Coloanele cu "Temp Exterioara" si "Temp (citita de) ECU" sunt zonele de interes.

6274


EDIT:
"Temp Exterioara" e de fapt "Temperatura motor".

vicius_the_one
10-11-2011, 14:00
Eu as face altfel. As pune in paralel cu termistorul G62 "(conectori C + D) din sonda de apa o rezistenta de 3kohm care sa pacaleasca valorile lui G62 cu aproximativ 10-15% mai putin.
Astfel la 0 grade in loc de 5k, g62 va indica la ecu val de 1,87 k ~ 25/30 grade a lichidului
la 90 grade in loc de 200ohmi va indica 187 ohmi.

PS : incercati programelul 6276 in teste impreuna cu tabelul pus de mine.

Tabelul corect de calcul este cel pus de mine....Asa returneaza G62 valorile la ecu in mod normal

teoX
10-11-2011, 23:10
In caz ca va apucati de o asemenea modificare, inferent de ce valoare veti utiliza, am citeva observatii/sfaturi:
1) folositi una de 0,5 W (sunt ceva mai groase) sau 1W (mai treu de gasit);
2) bagati rezistenta intr-un congelator si dupa 1/2 ora, verificati daca are aceeasi valoare ca si la temperatura obsinuita a camerei.
3) fierbeti apa intr-un ibric, opriti gazul, bagati rezistenta si dupa 10-15 minute, verifictai din nou valoarea.
Rezistenta uilizata trebuie sa-si pastreze valoare intr-o gama larga de valori de temperatura.

vicius_the_one
11-11-2011, 11:14
justa opinie bd...

carpo
12-11-2011, 22:40
azi am montat rezistenta de 150 ohmi in mufa lui G62(pinii 3 si 4 care transmit la ECU). Initial am incercat-o in pinii 1 si 2 care transmit la ceas...si ceasul arata fix 90grade. Treaba e ca ECU primeste ca informatie 110 grade si comnda ventilatorul pentru racire agent. Drept urmare ventilatorul merge non stop. Asa ca, am revenit la setarile din fabrica. Totusi de ce la A6 mergea? Intradevar avea un alt fel de senzor..doar cu 2 pini. O sa incerc si ce spune Vicius sa vedem ce iese, dar saptamina viitoare ca miine sint NAS de botez si nu am invatat CREZUL

Alex-F1
13-11-2011, 11:06
:offtopic: Cand te intreaba popa "te lepezi de Satana?", daca ai c***e, spune-i "parinte, io m-as lepada, dar am 2 copii cu ea"!!!! :laugh: Cred ca ar face popa o fatza, de nu m-as opri din ras 3 zile.... :thumbsup:

teoX
13-11-2011, 11:08
La 150 de ohmi curba de temperatura se transforma cu aproximatie intr-o dreapta.
Folosind o rezistenta mare, pacalasti ECU doar la temperaturile mici ale motorului (in zona sub 0 -> 40 grade). La temperaturi mari, peste 50-60 grade, valorile citite de ECU se vor apropia de cele normale ale sondei ceea ce va duce la o comportare naturala a sistemului.

[Only registered and activated users can see links]

f l o r i n
13-11-2011, 11:58
...si te pacaleste si motorul, la pornire..... teoX - cat consuma a ta masinuta, de tot o omori cu reducerea de consum ?

Reduci deplasarile....sau un pachet de tigari sau alte vicii :laugh: si asta e..... Faceti atatea curbe, etc,,,,si concluzionati - trebuie o rezistenta...

ECU parca-i prost - isi i-a numai parametrii din G62... ala e principalul, dar nu-l foloseste doar pe el.

teoX
13-11-2011, 12:24
A mea ia cit vrea ea: 12% in oras. Scrie benzinar in semnatura. :laughing:

Totusi, daca omul tot e pus pe experimente macar sa-l punem pe drumul bun.
Daca tinea cont de ce s-a scris pe aici nu incepea cu valoarea aia de 150 ohmi.

f l o r i n
13-11-2011, 12:27
Da, da....a ta, asa e. :laugh:

carpo
14-11-2011, 16:19
Faza cu Satana...i-am spus-o Popii, doar ca spre surprinderea mea, s-a uitat fix la mine si mi-a zis..."nu ride fiule, nu ride ca nu esti departe de adevar".
Iar faza cu rezistenta, cred ca e in interesul multora, restul or sa devina interesati cind o fi 7-8 lei litrul de motorina. Deja...motorina ma costa mai mult decit mincarea la toata familia...si din puntul meu de vedere asta e dezechilibru. Asa ca incerc sa mai echilibrez cit se poate.
Cu rezistenta pusa pe senzorul de temp. motorina...ce e? ca asta nu stiu.

f l o r i n
14-11-2011, 17:07
e power box...asa numitul. Mareste puterea motorului, aruncandu-i mai multa motorina....

zburlyx
14-11-2011, 17:12
stiu ca pun o intrebare stupida, dar daca ii arunca mai multa motorina, cum ajunge la un cosum mai mic?

teoX
14-11-2011, 17:44
Pe topic s-au discutat 2 chestii diferite oarecum in paralel:
1) rezistenta in paralel cu senzorul de temperatura -> posibila scadere de consum;
2) powerbox-ul (nu stiu despre ce e vorba) -> crestere de putere;

vicius_the_one
14-11-2011, 21:01
La putere mai mare ajungi mai repede la viteza de croaziera dorita....adica mergi mai mult in ritm constant ceea ce denota in consum redus.

zburlyx
14-11-2011, 21:12
merci de clarificari

Alex-F1
15-11-2011, 02:51
Faza cu Satana...i-am spus-o Popii, doar ca spre surprinderea mea, s-a uitat fix la mine si mi-a zis..."nu ride fiule, nu ride ca nu esti departe de adevar"

:laugh: .... asta e prea tare .... nici nu stiu daca sa rad sau sa cad pe ganduri .... :hmmm:



Deja...motorina ma costa mai mult decit mincarea la toata familia...si din puntul meu de vedere asta e dezechilibru

Asta e o afirmatie pe cat de trista, pe atat de adevarata....tot mai multe aspecte ale vietii sunt cu susu-n jos.....e un paradox al vremurilor noastre....

carpo
15-11-2011, 19:56
cu totii sintem oameni...asa ca i-ar fi prins bine popii sa-si mai invioreze fata...si i-am servit-o, bineinteles dupa botez. Drept urmare mi-a luat 50lei in plus(peste 650)..."multumesc....multumesc fiule..ai dat mai mult...asa da nas".
De G62 nu avea rost sa-l mai intreb nu?

sorinelil
15-11-2011, 21:15
trebuia sa-l intrebi ce parere are de g62+rezistenta :))

regele_mar
28-01-2015, 13:50
e posibil ca un senzor de temperatura antigel sa fie obosit si sa indice mai putin cu 4-5 grade? caci daca pusei termostat nou de "87" si deschide la "84" ???

PS: intrebare de 1000 de puncte: de ce dimineata cum pornesc,imi afiseaza un consum mediu de la 30% si scade greu?Daca o pornesc in aceeiasi zi dar seara dupa ora 19.00 imi afiseaza de la 13% si scade rapid si precizez ca este aceeasi temperatura afara atat dimineata si seara.Detalii despre cum se realizeaza acest consum mediu,de unde isi ia computerul de bord date,si am mai observat ca daca stau cu motorul la relanti....consumul mediu creste.

gogu1989
29-01-2016, 14:31
mai are cineva montata rezistenta pe G62?

Alex-F1
29-01-2016, 15:35
Pacaleala aia? Pt. cresterea puterii si scaderea consumului zici? :hmmm:

mihai_BV
29-01-2016, 15:40
Din citeimi aduc aminte s-a discutat despre asta aici, pe forum. Concluzia a fost ca e o mare prostie.

Alex-F1
29-01-2016, 16:12
In principiu asa e, dar intr-adevar masina e mai vioaie/sprintena cu ea (am avut si eu cateva luni), insa consumul real nu se modifica nicidecum, ci doar BC-ul e pacalit. Stiu si persoane care au folosit asa ceva ani de zile si masinile n-au nimic, iar ei sunt super incantati.

romyseat
29-01-2016, 17:26
Sa ne intelegem, rezistenta/power box e o rezistenta care pacaleste ecu despre temp.motorinei si nu a apei.

De obicei asa ceva aprinde ESP/cum nu ar functiona corect injectoarele.

Alex-F1
30-01-2016, 10:16
Da, da, la sonda de motorina se monteaza, nu la cea de apa.

gogu1989
30-01-2016, 10:26
de curiozitate o sa incerc si eu sa pun o rezistenta de 150ohmi in mufa senzorului de temp a motorinei.

Alex-F1
30-01-2016, 10:31
Vei fi stupefiat de rezultat...sa te tii bine de volan! :laugh:

Raffy
30-01-2016, 12:51
de curiozitate o sa incerc si eu sa pun o rezistenta de 150ohmi in mufa senzorului de temp a motorinei.

Sa pui si poze, pas cu pas sa vada si ochiu. Poate pacalesc si eu pasarelul pe viitor sa vedem cu este. Efoane, daca ai ceva detalii, baga:

Alex-F1
30-01-2016, 15:11
Detalii despre ce anume bre? Eu am avut o cutiuta (pe care am dat 250 de lei la vremea aia), cu mufe la ambele capete, se scoate mufa de la senzorul temperatura motorina, se intercaleaza cutiuta si sanatate buna. Acum asa cu rezistenta de 150 de ohmi cum vreti voi sa faceti, nu ma stiu...trebuie aflat exact pe ce pini se conecteaza, ca sa-si faca macar treaba calumea.

gogu1989
30-01-2016, 15:50
am pus-o, am ajuns greu la mufa, si se declipseaza greu de pe senzor, e intre filtrul de ulei si pompa tandem, sub filtrul de motorina.
Nu am gasit rezistenta de 150 asa cam pus una de 100ohm, dupa pornire motorul suna la fel, nu da cu fum, dar pe bord imi apare E in loc de temp si pe climatronic la fel.
Legat de tras, trage de rupeee...la propriu mi-a rupt scaunul :)))) boltul la fixeaza reglajul pe lungime a murit... si m-am dus tocmai la maxim in spate :))) acum nu stiu daca e placebo sau nu, cu a2a pe sosea usor umeda pierde aderenta.
Referitor la consum, dupa 10km de proba in oras, cu multe demaraje pana la 3500, consumul pe bord este 8.5, clar mai mic ca inainte, dar sper sa nu ma minta bordul

Alex-F1
30-01-2016, 16:35
Pai rezistenta aia exact aia face, minte bordul, deci stai linistit, caci consumul REAL n-a scazut. Buna aia cu "la propriu mi-a rupt scaunul" hihihi :nebun: Dar n-am inteles faza cu "pe bord imi apare E in loc de temp si pe climatronic la fel" ... ma rog, eu n-am climatronic, dar acel "E" unde iti apare pe bord, in ce loc? In locul temperaturii exterioare? :hmmm:

gogu1989
30-01-2016, 16:41
da, in locul temp ext

Alex-F1
30-01-2016, 16:45
Ciudat, mie nu mi-a aparut aia. Cand gasesti, incearca si cu o rezistenta de 150 de ohmi, sa vezi daca tot asa face.

gogu1989
30-01-2016, 16:51
am demontat o sursa de pc, acolo am gasit-o, o sa mai caut

bizu19
30-01-2016, 18:01
Nu are cum sa-ti apara E pe climatronic daca umbli la sonda de temp a motorinei. Nu au nici o legatura.
Ai incercat sa pui mufa inapoi sa vezi daca mai ai eroarea?

gogu1989
30-01-2016, 18:06
nu am incercat, am gasit o rezistenta de 210ohm, intai pun mufa in senzor sa vad daca mai apare E, si dupaia incerc noua rezistenta.

Alex-F1
30-01-2016, 19:19
Vezi sa nu prajesti ceva pe-acolo cu atatea jonglerii.

Borisake
30-01-2016, 19:23
Este E sau F?

gogu1989
30-01-2016, 23:05
este E...si sigur nu e de la rezistenta, azi am demontat climatronicul ca mi-a trecut ceva prin cap, si cred ca nu am infipt bine mufele in el ca nu se mai luminineaza si nici nu pot controla temp aerului( e blocat pe caldura), am mai facut asa o data si nu clipsasem bine o mufa....dar atunci nu a aparut E.

Olof Dreijer
30-01-2016, 23:13
Fratilor atentie cu pacaleala aia la senzorul de temp motorina, am vazut pistoane topite si motor total schaden (cum zice neamtul) din cauza rezistentei aleia. Daca chiar vreti un surplus de putere candva, va recomand sa inseriati un sw cu NO si NC intre senzor si rezistenta. Piesa aia de 0.2Ron va poate costa un motor intreg.

gogu1989
31-01-2016, 09:56
rezistenta dauneaza si la un mers normal?

gogu1989
31-01-2016, 11:01
E= 2 mufe declipsate din climatronic=> rezolvat

gogu1989
01-02-2016, 14:11
am citit acest topic de 3 ori si tot nu inteleg de ce scade consumul pe BC, daca motorina este fierbinte se injecteaza mai mult, nu ar trebui sa fie un consum crescut pe BC?

gogu1989
01-02-2016, 20:07
revin cu informatii despre rezistenta de 210ohm pusa in mufa de la g81, cu tr4 de la 80-120km/h fara rezistenta face 7.1s, cu rezistenta face 6.8s. Cu tr5 tot de la 80-120km/h fara rezistenta scoate 8.1s, cu rezistenta scoate 7.4s.

romyseat
01-02-2016, 20:28
Si merita"tiganeala"pt.cateva zecimi de secunda ??
BC ia in calcul alti parametrii pt.afisaj !!!

Cand o sa se aprinda ESP sa aveti curaj sa recunoasteti !!

gogu1989
01-02-2016, 20:33
Rog pe cineva care are remapare pe motor atj sa faca acelasi test. Cu VCDS in measure block pe canalul06 este acceleration.

Alex-F1
01-02-2016, 21:52
Pai am eu tot 115 cai frumosi (de la AJM) remapati la 155, dar n-am VCDS, trebuie sa apelez la cineva pt. asta. Dar ce vrei sa mai vezi? Ai atelaj mai sprinten? Ai! Ce-ti mai trebuie? :grin: Sau te pui pe facut experimente?

gogu1989
01-02-2016, 22:09
doar de curiozitate...sau cineva cu ATJ stock

gogu1989
14-02-2016, 21:10
la sfatul unui coleg, mi-am pus rezistenta pe un un buton, pt ca dimineata imi pornea cu zdruncineli, am facut poza cu si fara rezistenta, priviti diferentele 2362123622

joyman
15-02-2016, 01:18
am citit de doua ori acest topic......care ar fi pina la urma concluzia....:hmmm: cu rezistenta? e ok sau nu?

gogu1989
15-02-2016, 09:17
dpdv al puterii se simte ceva, la consum clar pe bord e mai mic, dar colegii spun ca e mintit BC, o sa merg cu rezistenta si o sa fac un consum plin-plin si va zic rezultatul.

Alex-F1
15-02-2016, 10:03
mi-am pus rezistenta pe un un buton, pt ca dimineata imi pornea cu zdruncineli, am facut poza cu si fara rezistenta, priviti diferentele

Pai clar, asa cum e mintit BC-ul, e mintita toata partea de soft, ca doar si BC-ul de acolo isi ia informatiile. Evident ca testul cel mai concludent e asa cum ai zis si tu: faci plinul (fara rezistenta), mergi 100 km urban sau extraurban, apoi faci din nou plinul si vezi consumul. Pe urma faci aceeasi treaba cu rezistenta.

gogu1989
15-02-2016, 11:25
fara rezistenta stiu ce consum am, acum fac cu rezistenta.

Alex-F1
15-02-2016, 11:54
Ok, bun si-asa...desi testul ar trebui efectuat pe cat posibil in acelasi regim. De ex. faci plinul, alegi un drum extraurban de vreo 50 km (de preferinta noaptea, ca sa nu ai trafic) si il parcurgi pe pilot automat, cu 80 km/h in afara localitatilor si cu 60 in localitati, intai fara rezistenta. Pe urma faci din nou plinul si parcurgi acelasi traseu cu rezistenta, asta ar fi cea mai exacta comparatie, daca chiar vrei sa faci un lucru calumea.

gogu1989
15-02-2016, 13:14
o sa incerc ca testele sa fie cat mai identice

gogu1989
18-02-2016, 19:58
23640 consum mincinos dupa 10km de oras, am observat ca imi creste mai repede temperatura la apa cu rezistenta.

Alex-F1
18-02-2016, 20:54
Ai facut cu metoda plin-plin?

gogu1989
19-02-2016, 08:03
Încă nu am reusit. Nu am avut nici timp nici chef...Am avut o săptămână de kkt la munca

gogu1989
14-04-2016, 20:43
revin cu noutati, am mers cu rezistenta 2 luni dupa care am dat-o jos, pentru ca mi se pare ca am consumul mare fara ea, acum la 3 saptamani dupa ce am renuntat la ea consumul si-a revenit, dar am o mica trepidatie la relanti aleatorie si se aprind martorii de esp si abs, si eroare regulation range exceeded pe inj1, acest injector are corectie doar de -0.3, pe inj3 am cea mai mare corectie de 0,8.

dedorin
08-05-2016, 10:39
270 de km tur/retur ,pe parcurs am ajuns la consumul de 24393 iar cand am ajuns acasa consumul afisat pe bord era acesta 24394 ,masina fiind standart sa zic asa... nu stiu nici eu cat e de real... dar va las pe voi sa comentati

maxxxxxx
08-05-2016, 11:49
Realul il afli cand faci plinul de carburant-nr.de km- plin carburant, e cel mai sigur. Mie nici la vale cu frana de motor nu-mi iese atat, normal si alt motor. :laughing:

Alex-F1
08-05-2016, 22:29
3.9 e prea de tot, dar 4.6 acum 10 min. am ajuns si eu dupa un drum de ~ 160 km si fix atat am avut, cu tot cu ceva urcusuri, accelerari pana la linia rosie si pe alocuri mers cu 110-120.

gogu1989
09-05-2016, 15:41
revin cu noutati, am mers cu rezistenta 2 luni dupa care am dat-o jos, pentru ca mi se pare ca am consumul mare fara ea, acum la 3 saptamani dupa ce am renuntat la ea consumul si-a revenit, dar am o mica trepidatie la relanti aleatorie si se aprind martorii de esp si abs, si eroare regulation range exceeded pe inj1, acest injector are corectie doar de -0.3, pe inj3 am cea mai mare corectie de 0,8.

de la acele trepidatii motorul a ajuns sa mearg in 3 pistoane, si dupaia nu a mai pornit. Rezolvare: 4 injectoare de la Catalin


am citit de doua ori acest topic......care ar fi pina la urma concluzia....:hmmm: cu rezistenta? e ok sau nu?

NU pune rezistenta!!!

luc
30-10-2016, 18:02
Salutare !! Imi cer scuze daca sunt offtopic, insa am tot cautat pe forum dar nu am gasit lamuriri pentru problema care o am.
De curand, am achizitionat un Vw Passat B5, 1.9 TDI, 131 CP, tip motor AWX, an de fabricatie 2005. Ca orice pesoana care isi cumpara masina la mana a doua, am schimbat unele piese care trebuiau schimbate neaparat. Distributia cu pompa de apa, vasco-cupla, ventilatorul de clima, fulia de la alternator, furtunul in "S" de la turbina. Cu aceeasi ocazie, am curatat turbina si EGR-ul. Dupa ce am pus totul la loc, am constatat ca a crescut consumul de motorina, exagerat de mult adica, 8-9% in oras si 12-13% in afara orasului. Am mers la un meserias care a pus un tester pe masina si a spus ca nu da nici un fel de eroare nicaieri. am shimbat termostatul pentru ca apa nu urca la 90 de grade, insa consumul este acelasi. Am desfacut injectoarele, le-am curatat pentru ca aveau ceva calamina depusa, am schimbat kit-ul de oring-uri insa consumul nu a scazut deloc. Sincer, nu stiu ce sa mai fac. Va rog, cei care pricepeti si imi puteti da o parere, va raman recunoscator pentru orice informatie. Va multumesc.

catalin1985
30-10-2016, 22:37
ia treci tu la tata in ROMAN si vezi ce repede o rezolvam, apropo cum ai curatat injectoarele?

Borisake
31-10-2016, 00:06
Cu smirghelul. Cum crezi. Hihihihihi

luc
31-10-2016, 07:25
ia treci tu la tata in ROMAN si vezi ce repede o rezolvam, apropo cum ai curatat injectoarele?

Cu peria de sarma. Nu e bine?

antracs18
31-10-2016, 21:31
A mai fost unu care le-a curatat asa, si a trebuit sa le inlocuiasca.

Borisake
31-10-2016, 22:57
Da. Eu. Hihihihihihihi

catalin1985
01-11-2016, 01:10
Cu peria de sarma. Nu e bine?

mai rau de atat nu puteai sa le faci dar e decizia ta poate si a mecanicului tau, cum dracu sa cureti injectoarele cu peria de sarma? ati innebunit?

gogu1989
01-11-2016, 08:10
daca vrei sa faci o treaba acasa le cureti doar cu jetul de la spray de frane.
Cata cand imi dai intinzatorul si discul? :D am auzit ca te extinzi ;)

luc
01-11-2016, 11:41
A fost decizia mecanicului, nu a mea. A curăt›at doar capul injectoarelor ca aveau ceva depuneri . Cât trebuie sa fie consumul la realanti, pentru tipul ăsta de motor? 0.4 e bun, sau e prea mic? DAR unghiul de avans? Care sunt limitele minime si maxime la modelul ăsta de passat? VA mult›umesc.

antracs18
01-11-2016, 12:31
Da. Eu. Hihihihihihihi

Atunci sunteti 3 Sorine. Nu stiam de tine.


@luc - avansul trebuie sa fie intre +3 si -3. Ideal ar fi 0. Tu cat ai acum?

luc
01-11-2016, 15:45
A fost dat la 0 însă îmi consuma f mult. acuma a mai scăzut putin consumul însă nu Č™tiu exact la cât a reglat acuma unghiul de avans. Mâine merg iar la reglaj, ca tot mult consuma. Care ar trebui sa fie consumul normal în oraČ™ Č™i cât în afară ? Dacă nici mâine nu o rezolv, caut alt meseriaČ™ .......

Alex-F1
01-11-2016, 16:01
Din nou - vrem nu vrem - ajungem la teoria mea tampita: pana se mai "lasa" distributia :laugh: Stiu ca suna tampit si n-are nicio logica, dar de fiecare data asa am patit si eu dupa schimbul distributiei, apoi dupa vreo 500-1000 km consumul a revenit la normal.

luc
02-11-2016, 15:34
Astazi am pus un tester pe masina si aveam unghiul de avans 5,6. La unghiul asta, greu reuseam sa scot un consum de 6,8-7% in afara si un 8,5-9 in oras. Acuma am modificat unghiul, si oscileaza intre 3,3-3,8 insa consumul a crescut. Cu unghiul asta, nu reusesc sa scad consumul afara sub 9% iar in oras sub 11%. precizez ca la valoarea asta, am un consum la relanti in bord de 5 % insa testerul imi arata ca la relantiu, consumul este de 0,4 %. Pareri? Ce e de facut pentru a scade consumul ?

f l o r i n
02-11-2016, 16:19
intai sa vezi ce uzuri ai pe la injectoare, axa came, etc

in mod normal, la motorul tau, valoarea unghiului trebuie sa fie 0