PDA

Arată Versiune Întreagă : Dual ECU ? e posibil oare?



vicius_the_one
09-05-2012, 13:23
oare merge daca il cumperi si il adaptezi pentru masina personala sa il pun il paralel cu ecu existent, cele 2 ecu sa tina harti diferite(de ex: stock+tuning) si printr-un buton sa alternezi din mers alimentarea exclusiva si succesiva a celor 2 ecu cu un releu? Ma gandeam la +12v contact sa fie tras intru-un releu NC care pe nc ca alim un ecu si pe no celalalt ecu pe parte de plus contact. Singura problema e sa nu eroare de abs esp ca nu vede ecu motor ptr o fractiune de secunda. La o adaptare din asta merge sa faci change cu motor oprit si sa nu ia erori. Cu el pornit e problema

mihai_BV
09-05-2012, 13:31
Cu motorul oprit cred ca da, nu ar fi o problema. Si, interesanta ideea!

vicius_the_one
09-05-2012, 15:57
cu motorul oprit nu e problema, dar e cea mai ieftina solutie. Ma mai gandeam si altfel. Ambele harti(stock si tuning) au aceleasi valori in regim de relanti. As incerca in momentul schimbarii din mers sa cuplez si al doilea ecu sa lucreze simultan si ulterior sa decuplez primul ecu, dupa care sa pot intra in turatie cu al doilea ecu ca si cum era pornita cu el. Problema apare cu ecu al doilea in cazul cand e in paralel cu primul pentru ca el gaseste senzorii porniti si activi, iar iarna la punere contact cupleaza bujii etc....

f l o r i n
09-05-2012, 16:02
Discutati aici, ca e pacat sa poluam topicurile oamenilor....

DA, se poate face.... dar cu modificari majore a instalatiei electrice a masinii - al doilea rand de mufe ecu, alimentare, selector... ect.

NU, nu are rost, atata timp cat acest lucru se poate face pe ECU existent.....respectiv cip tuning Dual Soft [Only registered and activated users can see links]

.. si e mult mai curat... nu un fel de tiganie....

X e r o x u
09-05-2012, 16:53
Cu motorul oprit cred ca da, nu ar fi o problema. Si, interesanta ideea!

Nu este de nasul nostru...noi suntem mai batrani.

Tonu
09-05-2012, 17:18
Discutati aici, ca e pacat sa poluam topicurile oamenilor....

DA, se poate face.... dar cu modificari majore a instalatiei electrice a masinii - al doilea rand de mufe ecu, alimentare, selector... ect.

NU, nu are rost, atata timp cat acest lucru se poate face pe ECU existent.....respectiv cip tuning Dual Soft [Only registered and activated users can see links]

.. si e mult mai curat... nu un fel de tiganie....

daca esti sigur pe ceea ce faci...nu ajungi la pretul ala cu tot cu ecu SH si soft profi

vicius_the_one
09-05-2012, 17:32
De asta ma gandeam si eu sa fac cu dual ecu. din cauza pretului mare la acel dual chip. Switchul intre ele merge fara probleme cu motorul pornit, mai interesant ar fi fost sa mearga in timpul mersului....numai ca problema e ca in momentul cand pui contactul, ecu trece prin starea de boot(testeaza), iar daca s-ar trezi cu motorul rotind ar fi ca o pornire cu masina impinsa. De ai ma gandeam ca schimbul de pe un ecu pe celalalt sa se faca astfel :

1. direct alternativ(1-off /2-on) - da eroare de abs
2. la relanti in 3 pasi :
a. 1 on, 2-off;
b. 1 on, 2-on;
c. 1 off, 2-on;
3.cu masina in frana de motor :
a. 1 on, 2-off;
b. 1 off, 2-off;
c. 1 off, 2-on...si nu ia eroare de abs ca e in miscare si pentru o secunda cu ambele ecu oprite.

Mentionez ca asa am vazut pe un AUDI A8 3,3TDI 2001, avea doua ecu motor, dar banuiesc ca faceau chestii diferite ca difereau ultimele litere din codurile lor.

JON
09-05-2012, 17:36
ori il faci tuning, ori nu-l faci deloc. nu cred ca se merita investitia pentru o treaba de asta.

Tonu
09-05-2012, 18:53
ori il faci tuning, ori nu-l faci deloc. nu cred ca se merita investitia pentru o treaba de asta.

pai stai putin....nu discutam de harta...aia trebuie sa fie bine facuta.....dar ce crezi ca acea firma de tuning face ceva iesit din comun?....probabil ei au gasit o metoda prin care se face trecerea intre 2 ecu fara erori.....ca in principiu tot asta fac si ei...faza ca "invata" ecu-ul sa mearga cu doua harti e baliverna.....tot acelasi lucru il fac si ei...numai ca acolo ai 2 posibilitati.....eu fac pariu ca masina nu porneste decat pe una din harti....cealalta probabil e gandita sa sara peste partea de boot.....sau pur si simplu te mint cu nesimtire si iti "implanteaza" un powerbox ceva mai evoluat in ecu .....cu powerbox poti sa faci trecerea on/off fara greata ca nu ia erori...eu sincer merge pe varianta B ....cred ca tot ceea ce fac ei este un powerbox mai destept....

si chiar merge treaba pentru ca plusul de putere este mare fata de standard....dar este o putere obtinuta prin riscul de compromitere a componentelor mecanice

vicius_the_one
09-05-2012, 19:42
Ei zic ca scriu 2 softuri pe obd. eu nici nu vreau asa ceva. Eu de obicei vreau sa fac ceva reversibil

Tonu
09-05-2012, 21:26
Ei zic ca scriu 2 softuri pe obd. eu nici nu vreau asa ceva. Eu de obicei vreau sa fac ceva reversibil

ei spun ca fac modificari hardware in ecu ca sa accepte 2 softuri....asa ca reversibil canci.....deci....e cam riscanta ideea....poate daca ai alt ecu de schimb in cazul in care o zbarcesc baietii...dar pe de alta parte....cam scumpa zbarceala la 1800 lei ( atat era parca...nu?).....

f l o r i n
09-05-2012, 22:42
daca esti sigur pe ceea ce faci...nu ajungi la pretul ala cu tot cu ecu SH si soft profi

Deci, calculeaza un pic - cu preturile de pe piata, nu ocazii - ECU SH - minim 100 euro, soft-uri - doua bucati - minim 250 euro, mufe si alte consumabile ... minim 100 lei - e mai ieftin cumva ?


Ei zic ca scriu 2 softuri pe obd. eu nici nu vreau asa ceva. Eu de obicei vreau sa fac ceva reversibil

Reversibil unde se si poate... si se merita. De obicei cand faci un upgrade, nu te gandesti sa-l faci in eventualitatea unui downgrade.... nu ?

Conectarea celui de al doilea rand de mufe ECU, va lasa oricum urme pe instalatia electrica....

Asta doar sa nu ai ce face... sa ai piesele moca... iar hartile le facem noi - da, se merita - pentru restul, care trebuie sa plateasca pt orice opreratiune, eu zic ca ies mai scump si mai urat....

vicius_the_one
10-05-2012, 07:12
ma tu esti dili? Ma doare in cot de cheltuieli, eu vorbesc aici de posibilitatea reala de instalare fara erori. Cheltuielile sunt inevitabile. Ma intereseaza cum as putea face fata erori?. Si referitor la cheltuieli nu as sari de 100euro+ inca o serie de mufe

teoX
10-05-2012, 08:34
@vicius
O chestie de asta nu se face cu 2 ecu.

In teorie, pentru un neinitiat, poate merge. In practica nu.
Timpul de comutare, oricit de scurt ar fi, exista. Iar in acel timp apare regimul de lucru tranzitoriu ("regimul" asta de lucru e cel caruia se datoreste, de exemplu, defectarea aparaturii electronice - in cele mai multe cazuri la pornirea sau oprirea acesteia.)

O idee ieftina (si poate fezabila) ar fi varianta cu doua "epromuri" cel existent se scoate si in loc se monteaza o placuta cu 2 epromuri si comutarea electronica de pe unul pe altul aferenta.
Din punct de vedere al programului din epromuri: trebuie sa fie absolut identic ca si zone ce contin partea de program, ce pot diferi sunt doar harti de valori dar care trebuie sa existe la aceleasi adrese de memorie.
Oricum efecte adverse vor fi la comutarea de pe un "soft" pe altul. In fapt vei sari de pe o harta pe alta si trecerea se va face prea brusc pentru piesele mecanice aflate in miscare.

f l o r i n
10-05-2012, 08:39
Da nu ai citit postul meu de mai sus.... nu vb de preturi exceptionale, ci de cele de pe piata.....

Atata timp cat vad ca te-ai linistit cu reversibilul..... problema e simpla - atata timp cat ai scos cheia din contact, nu mai ai ce eroare sa stocheze.

In rest, posibil - usor de facut - dar nu as face ... neam.... sa-mi bat joc in asemenea hal, de instalatia de la ECU ..

A, daca se face altfel - dar nu e loc in cutia ECU..... in schimb, le poti amplasa in interiorul masinii.....

Din mufa ECU, pleci cu un prelungitor de cablaj (care as se mufeze direct in mufele de pe cablajul masinii) - cu cablaj banda, sa il poti trage pe langa mufele de acolo, cobori in habitaclu, de unde se bifurcheaza spre cele doua ECU. - mai departe, alimentare, comutare, nu e greu.

Cand de plictisesti de solutie, scoti prelungitorul din mufa ECU, montezi ECU in cutie... si cam atat.

Tonu
10-05-2012, 13:00
Deci, calculeaza un pic - cu preturile de pe piata, nu ocazii - ECU SH - minim 100 euro, soft-uri - doua bucati - minim 250 euro, mufe si alte consumabile ... minim 100 lei - e mai ieftin cumva ?


mai calculeaza odata florin....un singur soft...ca softul stock al masinii il ai deja.....

f l o r i n
10-05-2012, 13:14
Eu am inteles ca aia iti fac doua soft-uri, in banii astia.... daca nu vrei ca unul dintre soft-uri sa fie cel original....

- economic vs performanta
- original vs street power +35cp
- original vs street performance +60cp
- original vs race +100cp

- street power +35 vs street performance +60cp
- street power +35 vs race +100cp
- performanta vs valet

teoX
10-05-2012, 16:09
In rest, posibil - usor de facut - dar nu as face ... neam.... sa-mi bat joc in asemenea hal, de instalatia de la ECU ..

NU e posibil doar din fire+comutatoare.
Ar mai fi necesare cel putin citeva adaptoare de impedanta + amplificatoare, separatoare, comutatoare de semnal analogic si digital.

Puteti pleca de la ideea cu doua epromuri.
Daca nu este loc de 2 epromuri: se cauta 1 bucata de eprom compatibil din punct de vedere electronic (tensiuni de alimentare, intrari/iesiri, frecventa de lucru, bla bla) cu capacitate de minim de 2 ori mai mare decit cel existent si se introduce comutarea de pe un soft pe altul pe magistrala de adrese.
Vreau sa merg cu programul de baza, comutatorul pe zero, va apela adresa de emorie 0FFF. Umblu la switch si-l activez, o sa apeleze adresa de memorie 1FFF.
Gasiti eprom de 16 ori mai mare, puteti baga si 16 "softuri".

In principiu din punct de vedere al discutiei prezente si ce v-am scris, filmul de mai jos e oarecum elocvent pina la un punct.

[Only registered and activated users can see links]

f l o r i n
10-05-2012, 16:14
NU e posibil doar din fire+comutatoare.
Ar mai fi necesare cel putin citeva adaptoare de impedanta + amplificatoare, separatoare, comutatoare de semnal analogic si digital.



Posibil... te gandesti ca interfereaza intre ele ?

Oricum, nu ma tenteaza asa ceva.... dar eu le-am prezentat o optiune de pe piata, care e mult mai eleganta....

p.s. - ce uraciune de ecu

vicius_the_one
10-05-2012, 18:53
in ecu nici nu stiu care din eeprom are dumpul cu harta. problema ca cipul mare face apel la eepromul cu harta. Ala mare trebuie invatat sa citeasca de la 0FFF sau 1FFF.

f l o r i n
10-05-2012, 22:45
Hai ca tragem mufele in torpedou... si schimbi ECU cand te plictisesti.... le pastrezi pe amandoua in torpedou....:laugh:

vicius_the_one
11-05-2012, 07:03
clar, schimbi ecu pe loc pentru o liniuta. Daca gasim poze cu ecu desfacut parca era on loc liber pe placa....sa nu fi fost pregatit pentru al doilea chip cu harta suplimentara

f l o r i n
11-05-2012, 10:04
Am acasa, poze cu ele desfacute..... o sa iti pun pe seara.

kosmyn_aurel89
29-06-2013, 17:21
ce codari/adaptari implica schimbarea de ecu? sau se inlocuieste pur si simplu si dai cheie? mentionez ca vreau sa fac o proba cu un alt ecu tot de avf. masina cu pricina nu trage cum ar trebui s traga pt cei 131hp. . .ci se comporta ca una de 110hp lucru vazut l.a o liniuta. . . . . pe tester nu apare nimic si in log-uri totul este in parametrii

vicius_the_one
29-06-2013, 17:25
Depibde cine face/ interpretează logul