PDA

Arată Versiune Īntreagă : Problema motor dupa Vag Com 3.6



Serban Botez
05-03-2015, 19:43
Buna seara,tocmai ce am achizitionat un Vag Com 3.6 .AM dorit sa citesc cu acesta Eeprom-ul unui Vw Polo si mi-a dat erroarea urmatoare :''Cannot connect to device,SWITCC of and ON the ignition and try again",apoi nu mai mergea nici sa citesc din Instrument Cluster:"Cannot connect to device".DAR marea problema e ca nu mai porneste motorul,care poate fi cauza? Eventual o adresa de email prin care sa comunicam.Va multumesc.

romyseat
06-03-2015, 07:15
Banuiesc ca ai vrut sa spui vag k+kan 3.6.

De ce nu porneste?? Doar tu stii ce ai modificat pe acolo.

Olof Dreijer
06-03-2015, 07:33
Pai omul nu a apucat sa modifice nimic ca nu sa putut conecta din cate am inteles.

romyseat
06-03-2015, 08:07
Nu sunt convins ca e chiar asa, nu te conectezi/nu strici nimic, ar trebui sa vada daca i se stinge martorul de la IMMO/sa faca o diagnoza.

Pt.a lucra cu vag k+kan trebuie in primul rand sa selectezi de jos K LINE apoi sa incerci sa te conectezi(il ai/are pt.prima oara in mana si...direct read eprom, of, of si iar of).

Serban Botez
06-03-2015, 08:19
[Only registered and activated users can see links]
De aici am urmat pasii

romyseat
06-03-2015, 08:23
Si....pana unde ai mers ??

cosminwon
06-03-2015, 08:28
Scoate sigurantele la ceasuri sau da un reset cu Commanderul la ceasuri ptr ca le-ai blocat cand ai incercat sa le accesezi.Apropos!Vag Com 3.6 nu este aceeasi treaba cu Vag Commander.Data viitoare incearca si fii mai sincer.Asa inveti sa dai km inapoi!

Serban Botez
06-03-2015, 08:30
Pana cand am dat read eeprom si aparuse erroarea Cannot connect to device,SWITCC of and ON the ignition and try again

romyseat
06-03-2015, 08:30
Degeaba a incercat sa i dea doar din cluster.

@Cosmin.

Asta am spus si eu vizavi de vag com/vag k+kan(nu am imbatranit degeaba).

cosminwon
06-03-2015, 08:32
Trebuie reset la ceasuri dupa care incercat si citit iarasi epromul.Am patit-o si eu de vreo cateva ori.Nu-i nimic grav!

romyseat
06-03-2015, 08:34
Nu e grav pt.cine stie cum se face.

Serban Botez
06-03-2015, 08:40
Am rezolvat,era de la baterie.Dar imi puteti spune de ce imi arata acele errori ?Sau cum ar trebui sa procedez corect?

cosminwon
06-03-2015, 08:58
Cel mai bine este sa dai un reset la ceasuri inainte de a le citi epromul si in felul asta riscul ca sa le blochezi este mai mic.Altceva,nu mai trebuie facut din ce stiu eu.

Serban Botez
06-03-2015, 09:01
Cum dau reset la ceasuri,inafara de scos siguranta?

cosminwon
06-03-2015, 09:07
In ferestra de la kombi unde ai butonul de read,ai mai jos si butonul de reset.

Serban Botez
06-03-2015, 09:11
Reset ECU?

cosminwon
06-03-2015, 09:14
Da,cu conditia sa fie in ferestra de la ceasuri.

Serban Botez
06-03-2015, 09:20
Adica 07-Kombi?

Serban Botez
06-03-2015, 09:26
Aveti idee de ce s-a aprins lampa de la AIRBAG?

f l o r i n
06-03-2015, 10:06
serban, atentie mare ce faci la masina.... daca nu te pricepi, o faci pe riscul tau.

ai scanat sa vezi ce erori ai pe masina ? de la joaca ta, a aparut eroarea pe modulul de airbag-uri. intra si sterge eroarea.

tot asa, evitati sa va jucati cu toate chinezariile de 10 usd, pe ceasuri, immo, etc - nu degeaba sculele adevarate costa multi bani.....

Serban Botez
06-03-2015, 10:13
Nu am un VCDS ca sa fac o diagnoza.

f l o r i n
06-03-2015, 10:29
tu nu ai cu ce sa-i faci diagnoza... si te-ai apucat de citit eepromul ? :confuz:

eu zic sa te apuci intai sa citesti, sa iti cumperi un VCDS, sa te inveti un pic cu el.. dupa care incerci treburi mai complicate....

Serban Botez
06-03-2015, 10:38
AM incercat sa caut ceva documentatie,stiti unde as putea gasi?Deci ar trebui sa renunt la clone si sa cumpar ceva original,nu?

cosminwon
06-03-2015, 11:24
Ptr ce-ti trebuie tie,este suficienta si o clona!Doar daca iti permiti sa dai 1600 ron pe una originala si sa o folosesti o data la cinci ani.Cu totii am inceput cu clone si multi dintre noi lucram in continuare cu clone.

Serban Botez
06-03-2015, 12:00
Atunci imi poti spune care sunt exact pasii pentru a citi corect Eeprom-ul?

cosminwon
06-03-2015, 13:03
Cuplezi interfata,pui contactul,selectezi K-line sau ce protocol suporta masina,intri pe Kombi,selectezi producatorul ceasurilor(undeva in partea de sus a ferestrei),dai reset la ceasuri si dupa aia incerci sa citesti epromul.Am nimerit un caz in care nu am putut sa-l citesc,la un Golf 4 1,4 benzina.Cam asta este toata treaba.

pavy
06-03-2015, 13:11
Sunt mai multe cazuri cand nu merge citit. Eu am ceas de W8 si nu merge decat cu tacho.

f l o r i n
06-03-2015, 14:35
Ptr ce-ti trebuie tie,este suficienta si o clona!Doar daca iti permiti sa dai 1600 ron pe una originala si sa o folosesti o data la cinci ani.Cu totii am inceput cu clone si multi dintre noi lucram in continuare cu clone.
Cosmin, sunt borduri si borduri.... nu vb de b5.5 care il citesti cu orice..... intai sa isi cumpere un vcds si dupa aia mai vb. Vcds ul clona sau original, nu strici prea multe cu el.... la citit eepromuri, se complica treaba

Serban Botez
06-03-2015, 15:02
Am inteles,multumesc frumos de ajutor

Serban Botez
12-03-2015, 16:57
Salut,am revenit,mi-am luat un VCDS.Imi poate spune cineva cum sa interpretez niste coduri de erroare ?(un site/manual)

romyseat
12-03-2015, 17:04
Google/site rosh tech.