Post deschis de radduu:
Se schimba uleiul la cutia de viteze manuala?
raspunsuri:
f l o r i n
radduu, de obicei doar se completeaza. Ce stiu eu e ca pe la 100.000 km e bine de schimbat.
Vad ca toti vrem sa-l schimbam......
vicius
Exact si eu vreau sa il schimb. Nici nu e prea scump. Ungerea e mai buna si cu cat il schimbi mai devreme intervine uzura mai greu in angrenajele cutiei datorita uzarii uleiului...moral in timp. Principiul ar fi sa il schimbi cam cand incepe sa isi piarda proprietatile, dar recomandarea e dupa 100.000km
Procedura schimb - Are sub cutie un buson ca la motor si pe lateral sus un dop de umplere. Dureaza 15 minute cu urcare pe elevator, vazuta de mine la B5 ;-). manopera 35 lei
f l o r i n - tip ulei - Ulei sintetic, 75W-90. 2,4 litri e capacitatea cutiei, dar asta in functie daca se scurge tot.
tama:
Mie imi fluiera ceva pe la motor. Face doar cand ii rece afara pana se incalzeste, vara n-am probleme. Poate fi nivelul scazut la uleiul din cutie? Numa deaia mi frica sa nu scape pe undeva ca alea-s cheltuileli :-( atasez si o poza, unde'i incercuit cu rosu am vazut urme de ulei.
misu tdi:
Trebuie sa verifici nivelul uleiului neaparat. E bine sa il si sch cu aceasta ocazie. Foloseste numai castrol 75w90.
In privinta fluieratului, e posibil sa ai ulei putin si sa nu ajunga pina este rece, la toate componentele cutiei.
Cand dai jos busonul, verifica daca ai multa pilitura pe dopul magnetic. Daca aceasta exista din abundenta, e bine sa faci o spalare a cutiei, pe interior, inainte de a introduce uleiul nou.
Poti sa folosesti o solutie care se baga in uleiul de motor inainte de schimb, gen MOTOR FLUSH.
Schimbul se face numai cu cutia de viteze calda, de preferinta cand vii de la un drum lung.
Atentie la cuplul de strangere al busoanelor, corpul cutieie este din aluminiu.
vicius:
Daca a inceput sa piarda ori e prea subtire uleiul ori semeringul e obosit. In genere uleiul nou care-i mai gros va stopa o scurgere mica. NU te juca cu cutia
tama:
Mersi de raspunsuri, o sa-l schimb cat de repede. Am intrebat la reprezentanta acum vreo luna cat costa 1 litru de ulei de transmisie si cica ii 160 de lei, era sa ma apuc de plans :'-( stiind ca intra cam 2,5 litri in cutia mea. Asta castrol 75W90 ii cat de cat mai rezonabil, in jur de 60 de lei/litru.
Alex F1:
Mda....io habar n-am daca la mine a fost sau nu schimbat vreodata, dar de verificat nivelul l-am verificat anual si e ok, nu se pierde nimic! Cred ca totusi am sa fac si io un schimb complet, asa pt. sufletelul meu!
Reprezentantele in general te jupoaie de bani, iar serviciile lor (piese + manopera) nu valoreaza nici pe departe cat cer ei.....hotie pe fatza!
continuam discutia aici....

Răspunde cu citat