+ Postaţi subiect nou
Rezultate 1 la 4 din 4

Subiect: Problema releu 372 - ticait intermitent cand pun cheia in contact

  1. #1
    Just in... Array
    Data înscrierii
    Jun 2018
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    2
    Marca auto
    Volkswagen
    Model auto
    Passat
    Numar auto
    -
    Propulsorul
    ALZ
    Statistici : Multumiri / Aprecieri

    Exclamation Problema releu 372 - ticait intermitent cand pun cheia in contact

    Salutare comunitate,


    Am un Passat B5 - 2001 motor 1,6L ALZ 75kw benzina+GPL.

    Problema pe care o intampin este urmatoarea: cand pun cheia in contact si se aprind leduri-le in bord ptr. check-uri se cupleaza intermitent un releu din panoul de sub volan (se aude un click-click-click continuu ).
    Masina nu porneste daca ii pun contactul pe automat atat timp cat acel click-click persista.
    De obicei efectul acesta apare atunci cand afara este cald si opresc undeva masina, o incui din telecomanda cheii si revin peste cateva minute.
    De cele mai multe ori problema dispare daca las masina fara contact pus o perioada de timp (5-10 min , 30 min .... nu exista o logica) dupa care porneste la sfert de cheie.
    Am identificat acel releu ca fiind 372 - pompa benzina.
    Daca ii scot releul din soclu si pun contactul sunetul dispare, de unde am dedus ca acela ar fi releul in cauza.
    Am verificat toate sigurantele + cumparat baterie si releu noi, nu s-a schimbat nimic.



    Releul in cauza:

    [Doar membrii inregistrati pot vedea link-urile. ]


    Acesta este un scurt filmulet cu comportamentul masinii:




    Multumesc!
    Ultima modificare făcută de m.gigel; 10-06-2018 la 14:57.

  2. #2
    Membru Level 2 Array Avatarul lui S.Adrian
    Data înscrierii
    Oct 2013
    Locaţie
    Resita
    Posturi
    422
    Marca auto
    Volkswagen
    Model auto
    Passat B5
    Numar auto
    CS-07-AML
    Propulsorul
    1.6 ANA
    Statistici : Multumiri / Aprecieri
    Verifica releul 30 din cutia ecu, aia neagra care e in dreapta sus cum deschizi capota. Si eu am avut mai demult o problema asemănătoare doar ca la mine se aprindea in bord abs si esp si nu puteam sa pornesc masina. Am fost cu ea la reprezentanta skoda si au zis ca e de la releul de calculator motor ceva de genul, ca cica cum sta in soare se dilata pinii si nu mai face contact cum trebuie.

  3. #3
    Just in... Array
    Data înscrierii
    Jun 2018
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    2
    Marca auto
    Volkswagen
    Model auto
    Passat
    Numar auto
    -
    Propulsorul
    ALZ
    Statistici : Multumiri / Aprecieri
    Salut Adrian,

    Mutumesc mult pentru raspunsul prompt.
    Face sens ce ai spus mai sus cu dilatatul pinilor .. un contact imperfect banuiam si eu ptr ca am observat ca defectul apare cand e foarte cald sau masina sta in soare.
    Ti-am urmat sfatul si am defacut cutia neagra (ECU box).
    In interiorul cutiei am ECU si doua relee : 30 si 373.
    Am desfacut releul 30, am incercat sa refac lipiturile cat m-am priceput si sa ii curat pastilele de contact cu o surubelnita dreapta mica.
    Dupa acest scurt procedeu am facut un test si problema persista.
    Am desfacut si releul 373 dar in ineriorul lui nu prea sunt lipituri de refacut pentru ca spre deosebire de 30 acesta nu are placuta acea mica electronica. In fine.. am observat ca pastilele de contact sunt cam topite, strambe si nici nu prea calca bine la contact si suspectez si aici o posibila cauza (cand se ating .. cand nu, daca se mai si dilata si se distanteaza probabil ca .."Amin").
    Un alt fapt interesant pe care l-am observat (sper ca n-am facut vreo prostie): am scos releu 373 si am pus contactul. Click-aitul nu a mai aparut. Mi-am facut curaj si i-am dat si un contact si masina a pornit instant.
    Stie cineva cu ce se ocupa acel releu 373? Pe net scrie ca ar fi releu alimentare ECU... dar in aces caz nu cred ca ar fi trebuit sa porneasca masina fara el sau macar sa semnalizeze o avarie ceva.
    Sunt in dilema prt ca desi releul 373 pare foarte obosit masina a pornit fara el iar releul 30 cu lipiturile refacute n-a schimbat cu mult datele problemei.
    Acum dupa ce am tras de fire si relee si ce-am mai gasit peacolo defectul a disparut si masina porneste imediat... probabil s-a mai racorit afara :))
    O sa schimb si releele astea si sper sa nu mai am problema asta ... revin cu update.

    MUltumesc inca o data!

  4. #4
    Membru Level 1 Array
    Data înscrierii
    Jan 2014
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    52
    Marca auto
    Volkswagen
    Model auto
    Passat
    Numar auto
    -
    Propulsorul
    -ALZ +GPL
    Statistici : Multumiri / Aprecieri
    Ce ai patit tu , am patit si eu , verifica pas cu pas , tot ceea ce am scris mai in link


    [Doar membrii inregistrati pot vedea link-urile. ]

    Bafta !

+ Postaţi subiect nou

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care citesc acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Etichete pentru acest subiect

Permisiuni postare

  • Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •